[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3171″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]به گزارش دبیرخانه کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری، اولین نشست پنل های تخصصی یازدهمین کنفرانس بین المللی و پانزدهمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری و نوآوری در سالن قانعی راد مرکز تحقیقات و سیاست علمی کشور با حضور جمعی از صاحبنظران و متولیان صنایع و اصحاب رسانه و هیات رئیسه کنفرانس روز دوشنبه ۱۹مهرماه ۱۴۰۰ برگزار گردید.در ابتدای نشست سرکار خانم امین لو دبیر اجرایی کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری ایران کلیاتی را از برنامه های اجرایی کنفرانس که در تاریخ ۱۷-۱۸آذرماه ۱۴۰۰ و با محوریت “در مسیر رشد اقتصادی دانش بنیان” و با بخش های متنوع اعم از مقالات، موردنگاری ها،سخنرانی های کلیدی،نشست های تخصصی و دیدار با متخصصان مدیریت فناوری در تالار وحدت برگزار خواهد شد، آغاز شد.
در این نشست دکتر منوچهر منطقی، رئیس کنفرانس اظهار داشت: هدف ما از برگزاری این نشست ها در کنفرانس توجه به صنایع کلیدی کشور و توسعه بازارهای داخلی و دستیابی به بازار بین المللی است. در همین راستا، او توضیحاتی را پیرامون تاثیر شرکت های دانش بنیان کوچک بر اقتصاد کشور، تاکید بر اهمیت شبکه سازی کنفرانس و تاکید بر لزوم وجود تضارب آرا بین متخصصان حوزه در کنفرانس سال جاری بیان نمود. دکتر کامران باقری، دبیر کمیته بینالملل کنفرانس، در ابتدای نشست با اشاره به حوزه بینالمللی کنفرانس که با حضور دو دسته از مدیران شرکتی و مدیران سیاستی است، از تاثیر مثبت همکاری دو گروه مذکور در سطح بین الملل صحبت کرد. وی خاطر نشان کرد که تمام تلاش ما باید در راستای مطرح کردن موضوعات و مباحث مهم کشوری در این کنفرانس شود. دکتر زند حسامی، عضو هیات رئیسه کنفرانس نیز به لزوم برقراری گفتگو بین صنعت و محققین در پنل ها اشاره نمود و همچنین برقرار کردن ارتباط مذاکره پذیری صنعت و استارتاپ ها را از دیگر موارد حائز اهمیت برشمرد. دکتر طبائیان، عضو هیات رئیسه انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران به پیدا کردن موضوعات پژوهشی برای دانشجویان، ایجاد پایگاه اطلاعاتی بزرگ از موردنگاری های ایرانی جهت تدریس در کلاسهای دانشگاهی نیز اشاره کرد. دکتر نیل فروشان، دبیر کمیته مقالات و مورد نگاریهای کنفرانس نیز در بحث موردنگاری، توجه به ثبت تجارب پیرامون علم و فناوری، ارائه مواردی منحصر بفرد و ممتاز بهعنوان مطالعه موردی در کلاس ها و انضمام این موارد به پنل ها اشاره کرد و همچنین اهمیت ایجاد یادگیری بین بخشی از دیگر موارد حائز اهمیت در این بخش دانست. در ادامه این نشست هر یک از صاحبنظران صنایع چون مترو، معدن،هلدینگ فناپ،موسسه کلید طلائی،صنایع خلاق،کانون پتنت،مرکز شرکت های دانش بنیان،موسسه پلکان،گروه صنعتی و معدنی زرین و منتا(مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران) ضمن بیان چالشهای صنعت خود، موضوعات پیشنهادی را جهت مطرح شدن در قالب نشست های تخصصی کنفرانس بیان داشتند:
نماینده شرکت بهره برداری متروی تهران، در ابتدا با بیان تاریخچه ای از شرکت و اهمیت مدیریت فناوری و نوآوری در این شرکت، تلاش در جهت ارتقای قطارهای DC را یکی از موضوعات قابل طرح در این کنفرانس دانست. رئیس کنفرانس نیز در تایید گفته های نماینده مترو، به ارتباط تنگاتنگ مدیریت فناوری و نوآوری در فضای قطارهای شهری اشاره نمود.
نماینده مرکز توسعه و تعاون، محدودیت پرداختن به مباحث نوآوری در فضای تعاونی کشور را از جمله دلایل مطرح کردن این بحث به عنوان یک نشست تخصصی در کنفراس دانست. نماینده موسسه کلید طلایی، به اهمیت وقت های تلف شده در زمان مراجعه کاربران در حین استفاده از محیط های دیجیتال و ایجاد نوآوری هایی با استفاده از gamification و pontification اشاره کرد. دبیر کمیته بین المللی کنفرانس در ادامه صحبت های نماینده موسسه کلید طلایی اظهار داشت: بهتر است که مسیر رسیدن به تکنولوژی های نرم بصورت کلی تر با سبک زندگی مردم پیوند داده شود. نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی و کارگزار صنایع خلاق، ضمن اشاره به سیاستگذاری ها و خط مشی گذاری های نامناسب در خصوص صنایع خلاق و بازنگری نظام خط مشی گذاری و دستیابی به یک مدل بهینه را از موارد قابل طرح در این کنفرانس دانستند و همچنین به اهمیت نقش واسطه ها و بروکرها در صنایع خلاق اشاره کردند. نماینده موسسه پژوهشی و آموزشی مشترک دانشگاه تهران و ایمیدرو (یونیدرو)، پیرامون چالش های صنعت معدن مواردی را چون سنتی بودن این صنعت و دور بودن معادن از شهر ها مطرح کرد و این موارد را دلیلی بر جا ماندن از مباحث نوآوری و فناوری دانست، که در این میان تقویت دانش مدیریت فناوری و نوآوری در این صنعت را راه حلی برای این موضوع دانست. همچنین از موردنگاری به دلیل تجربه محور بودن ذات این صنعت، استقبال کرد و نوید نگارش و ثبت اولین کتابچه موردنگاری در حیطه صنعت و معدن را با همکاری انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران داد و در همین راستا، عضو هیات رئیسه کنفرانس، عدم پیشرفت صنعت معدن را عدم تعریف درست مساله فناوری و نوآوری در این صنعت دانست. نماینده کانون پتنت، بررسی علل دور بودن فناوری ها را از فضای مالکیت فکری را یکی دیگر از مباحث قابل طرح در کنفرانس دانست و بهره مندی از تجربیات شرکت های موفق و ایجاد پایگاه داده ای در این زمینه را برای بهبود فضای مالکیت فکری در کشور را مناسب دانست. در ادامه نشست، نماینده مرکز شرکت های دانش بنیان، با اذعان به این موضوع که از میان حدودا 500 شرکت دانش بنیان صادراتی، تنها کمتر از 100 شرکت در زمینه صادرات موفق بودند،ارائه پنلی در این زمینه و بررسی تفاوت هایی بین شرکت های دانشبنیان صادرات محور و غیر صادرات محور و علل آن را از موضوعات قابل طرح در کنفرانس دانست. نماینده هلدینگ فناپ توجه به نسل z و یا نسل جدید را به عنوان یکی از موضوعات مطرح در کنفرانس پیشنهاد کرد و توجه همزمان به سه راس یادگیرنده، والد یادگیرنده، مربی و معلم را در قالب سیستم آموزشی که همواره جزو یکی از برنامه های مهم فناپ بوده است را مهم دانست. دبیر کمیته بین المللی کنفرانس، ضمن تاکید بر حفظ نگاه کلی و عام در خصوص موضوعات کنفرانس، مواجه نسل آلفا و z با فناوری را در این طرح مفید دانست. در پایان رئیس کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری ایران پیشنهاد دادند جلسات کاربردی دیگری مبنی بر دستیابی به رسالت کنفرانس با هدف کمک به رشد اقتصادی دانش بنیان برگزار گردد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
پاسخها