روز پنجم_تابستان۱۴۰۰باخرد و کلان مدیریت فناوری و نوآوری
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3048″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]تابستان۱۴۰۰باخرد و کلان مدیریت فناوری و نوآوری
🟢 روز پنجم: سیاستگذاری عمومی و حکمرانی
نرگس نراقی کاندیدای مدیریت فناوری دانشگاه علامه طباطبایی است. ایشان در حال حاضر به عنوان پژوهشگر سیاست فناوری در قالب پروژههای مشاورهای مشغول به فعالیت بوده و مشاوره در خصوص آیندهنگاری صنایع مختلفی از جمله صنایع معدنی، صنعت سینما، فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی، دیجیتالی کردن و موارد دیگر را در کارنامه خود دارد. گردآوری و ترجمه کتب مرتبط با سیاست فناوری (مناطق ویژه نوآوری، انتشارات مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و سیاست فناوری در شوروی) نیز در سوابق ایشان به چشم میخورد. ایشان در طراحی و تسهیلگری نشستهایی با مرکزیت جنبههای اجتماعی سیاست فناوری نیز با دو انجمن مدیریت فناوری و نوآوری و انجمن جامعهشناسی همراهی داشتهاند.
فاطمه سادات رحمتی مدیر اندیشگاه مهاد و پژوهشگر بنیاد توسعه فردا بوده و سال سابقه فعالیت اندیشگاهی و سیاستپژوهی دارد. انجام پروژههای متعدد و تألیفات گوناگون در حوزه آیندهپژوهی و سیاست علم و فناوری از سوابق ایشان است.
از جمله فعالیتهای پژوهشی مرتبط با این دوره میتوان به رساله دکتری او با موضوع «گذارهای پایداری» در حوزه انرژی و انتشار مقالات «مطالعات آینده و نقش آن در سیاستگذاری علم، فناوری و نوآوری»، «رهنگاشت: ابزار طراحی و اجرای سیاستهای علم و فناوری» در ویژهنامه مجله سیاست علم و فناوری و مقاله «جستاری در تحلیل رویکرد مطالعات آینده جامعه ایران در پرتو نگرش نسلهای آینده پژوهی» اشاره کرد.
🔶 هدف دوره:
با افزایش نرخ تغییرات و دگرگونیها در دهههای اخیر، دیگر روشهای برنامهریزی که بر پیشبینی آینده استوار بودند، جوابگوی نیاز سازمانها نیستند. سایهٔ سنگین عدمقطعیت آینده، چنان وضعی به وجود آورده است که دیگر پیشبینی آینده غیرممکن به نظر میآید. عدم توانایی در پیشبینی دقیق آینده و انفعال ناشی از آن و همچنین پیچیدگی ناشی از نرخ رو به فزونی تغییرات، که نیازمند پردازش حجم انبوهی از اطلاعات است، جزء ویژگیهای لاینفک حوزههای مختلف سیاستگذاری، مدیریت و برنامهریزی گشته است. در این شرایط، آیندهپژوهی کمک میکند که ضمن شناخت مسأله و عوامل تاثير گذار بيرونی و درونی، بتوان برای مواجهه با آینده و عدمقطعیتها آماده شد. این شاخه علمی تلاش میکند که آينده را شکل بخشد و شناسایی و حرکت به سمت آینده را برای افراد، شرکتها و سازمانها تسهیل کند.
در این کارگاه به شرکتکنندگان کمک خواهد شد با بینشِ رو به آینده مسائل را تحلیل و تفسیر نمایند و از همین رو علاوه بر معرفی مفاهیم و ارکان آینده پژوهی، روشها و ابزارهای آن نیز به شرکت کنندگان ارائه خواهد شد.
📑 سرفصل های دوره:
✔️مبانی آیندهنگاری
✔️نسلهای آیندهپژوهی
✔️مروری بر شیوۀ انتخاب روش مناسب
✔️مروری بر روشهای پرکاربرد آیندهنگاری:
1. سناریونگاری
2. تحلیل آثار متقاطع
3. تحلیل بازیگران
4. رهنگاشت
🗓 تاریخ: چهارشنبه ۱۴۰۰/۰۶/۰۳
⏰ ساعت: ۱۴:۳۰ – ۱۸:۳۰
کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در وبسایت انجمن
🌐 www.iramot.ir[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
پاسخها