[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2423″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]
اولین کارگاه از مجموعه کارگاه های دهمین کنفرانس بین المللی و چهاردمین کنفرانس ملی مدیریت فناوری و نوآوری با عنوان “اشتباه های رایج در طراحی مدل کسب و کارهای نوآورانه” به صورت آنلاین برگزار شد.
در این کارگاه که در تاریخ 8 آذر 99، با میزبانی انجمن مدیریت فناوری و نوآوری برگزار شد، آقای مهندس میثم زرگرپور، مشاور و مدرس حوزه کسب و کارهای نوپا، مهم ترین اشتباهاتی را که افراد نوآور در طراحی و پیاده سازی کسب و کارهای خود مرتکب می شوند را ارائه نمودند.
مهم ترین مدلی که برای طراحی بوم کسب و کار بین کارآفرینان رایج شده است، بوم کسب و کار آستروالدر (کنواس) است که از 9 بخش مجزا شامل شناخت مشتری، ارزش پیشنهادی، ساختار هزینه و جریان درآمدی، و سایر بخش ها تشکیل شده است. در بسیاری از موارد کارآفرینان و افراد خوش فکر، به اشتباه آن را جایگزین مدل کسب و کار می دانند. مهم ترین کاربرد این بوم، تصویرسازی از مدل کسب و کار و شفاف سازی فعالیت برای صاحبان ایده و کسب و کار است.
ایشان یکی از مهم ترین بخش های این اجزا را توجه به مشتری و شناخت ویژگی ها و خواسته های واقعی آنها دانستند. که در بسیاری از موارد کسب و کارها ابتدا با آغاز فعالیت های خود از ایجاد ارزش و تأکید بیش از حد به ارزش پیشنهادی، به اشتباه، مسیر توسعه خود را پیچیده و یا در فضای دور از واقعیت ترسیم می کنند.
طی این کارگاه که با استقبال کم نظیری از سوی مخاطبین قرار گرفت و با تعاملات دو جانبه مدرس و شرکت کنندگان به بررسی موردهای نمونه ای در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات (یکی از محصولات همکاران سیستم) و نیز صنعت سلامت پرداختند و با تحلیل مدل و مسیر توسعه کسب و کارشان، اشتباهات این نمونه ها را به صورت گروهی و از طریق شرکت کنندگان مورد بررسی قرار دادند.
جهت شرکت در سایر کارگاه ها و سایر برنامه های کنفرانس به سایت کنفرانس به آدرس www.conference.iramot.ir بخش ثبت نام مراجعه فرمایید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2427″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_border”][vc_column_text]دکتر نگین سمائی پس از معرفی خود و تجربیاتی که در این زمینه داشتند، به بررسی تفاوتهای میان استارتاپهای کشور ایران و هلند پرداختند و از جمله نقشهای مراکز رشد به تسریع در سرعت تکامل استارتاپها، یاد دادن قواعد بازی به کارآفرینان، پوشش هزینههای عملیاتی و ایجاد همافزایی میان کارآفرینان و استارتاپها اشاره کردند و به تشریح تفاوتهای میان مراکز رشد، شتابدهندهها و مراکز نوآوری و تشریح سه نسل از رشد و تکامل مراکز رشد پرداختند.
در ادامه کارگاه، بر اساس تجربه و تحلیل مصاحبه با کارآفرینان حاضر در مراکز رشد کشور هلند، به 5 دلیل اصلی برای جذب کارآفرینان به مراکز رشد، از جمله دسترسی به شبکه توسط کارآفرینان، اعتبار و برند مراکز رشد برای کارآفرینان، دسترسی کارآفرینان به فضای کاری، تحمیل دیسیپلین به کارآفرینان و نوع صنعتی که مراکز رشد در آن فعالیت میکنند، اشاره شد.
فعالیتهای حمایتی اکثر مراکز رشد، شتابدهندهها و پارکها و مراکز نوآوری در قالب 5 دسته اصلی: دسترسی به شبکه، تسهیل دسترسی کارآفرینان به مشتریان کلیدی، سرمایهگذاران و شرکا، توسعه و توزیع دانش کسبوکار میان کارآفرینان از دو مجرای آموزش و mentoring و coaching، دسترسی به منابع مختلف مالی از مجراهای مختلف و ملزومات اداری اولیه، پایش فرآیند رشد کارآفرینان و استارتاپها و در معرض دید قرار گرفتن استارتاپها از طریق مجاری و روشهای گوناگون مورد تشریح قرار گرفت و در ادامه ارائه نیز به معرفی و شرح بهروشهای این حوزه، از جمله Yes!Delft، Ace Incubator و SeedRocket پرداخته شد.
در انتهای کارگاه نیز دلایل شکست مراکز رشد و شتابدهندهها، به معنای عدم رسیدن به milestone ها و عدم بازگشت هزینههای آنها پرداخته شد و از مهمترین این دلایل به عدم تطابق میان نیازهای استارتاپها و خدمات مراکز رشد، تعداد زیاد استارتاپها و تعداد کم منتورینگ، عدم وجود برنامه مشخص پس از جذب سرمایه و ناکافی بودن منابع و ورودیها مورد تشریح قرار گرفت.
در انتهای کارگاه نیز پرسش و پاسخ مخاطبان با مدرس انجام شد. از اهم موارد مطرحشده در این بخش میتوان به وجوه تفاوت و اشتراک شتابدهندهها و مراکز رشد، تفاوت coaching و mentoring، تفاوتهای اساسی در مدیریت مراکز رشد ایران و و کشور هلند، خصوصیات مورد نیاز برای منابع انسانی در مراکز رشد، چگونگی ارتباط صنایع و استارتاپها در هلند، تفاوت استارتاپها و NTBFها، مهمترین دلایل شکست استارتاپها، نقش TTOها در توسعه استارتاپها، برنامه شتابدهنده آنلاین در هلند، تفاوت مراکز نوآوری و مراکز رشد و معرفی شتابدهندههایی که در هلند چالشهای صنعت را بررسی میکنند اشاره کرد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
پاسخها