کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری

کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری پیوند خوبی بین دانشگاه و صنعت ایجاد کرده است

⭕️ دکتر محمدصادق خیاطیان، رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در حاشیه برگزاری هجدهمین کنفرانس ملی و چهاردهمین کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری و نوآوری:

✅کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری در هر دوره، با کیفیت بهتر و مشارکت بیشتر دانشگاهیان و فعالان حوزه فناوری و نوآوری برگزار می‌شود و پیوند خوبی بین نظر و عمل، یعنی دانشگاه و صنعت از این طریق ایجاد شده است.

✅ با حمایت‌های خوبی که توسط دولت از صندوق نوآوری صورت گرفته است، زمینه برای توسعه حمایت‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شده است.

✅ در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده است.

✅ در سال جاری و در راستای شعار سال، برنامه «جهش تولید دانش‌بنیان» را در قالب ۸ بسته حمایتی آغاز کردیم که عملکرد بسیار خوبی در تمام این بسته‌ها تاکنون ثبت شده است.

سهم یک درصدی دانش بنیان ها از GDP

⭕️دکتر مهدی الیاسی معاون سیاست‌گذاری و توسعه معاونت علمی و فناوری درپنل «تأثیر قانون جهش تولید دانش‌بنیان در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان با نقش‌آفرینی بازیگران جدید» کنفرانس بین‌المللی مدیریت فناوری:

✅امروز بیش از ۱۱ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت دارند که حداقل یک محصول یا خدمت پیشرفته در سبد خود دارند.

✅بااین‌حال، بررسی‌ها نشان می‌دهد تأثیر این شرکت‌ها بر اقتصاد کشور، به اندازه انتظار اولیه قانون‌گذاران نبوده است.

✅سهم فروش محصولات دانش‌بنیان در اقتصاد کشور تنها حدود ۱ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) است که با اهداف توسعه‌ای فاصله زیادی دارد.

مدیران باید به ابزارهای پیش بینی در تصمیم گیری مجهز شوند

⭕️مجید معنوی، مدیرعامل هلدینگ صنایع نانو تک آینده (صنتا) در پنل سیاست‌های نوآوری مأموریت‌گرا گفت:

✅در مواجهه با چالش آب، فناوری می‌تواند بخشی از راه‌حل باشد. همچنین، در موضوع ناترازی انرژی، فناوری‌های موجود در حوزه نانو ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارند که می‌توانند کمک‌کننده باشند. اما این موضوع نیازمند تلفیق نوآوری با فناوری است.

✅یکی از موارد مهم، توانایی تست و ارزیابی خروجی فناوری است تا بتوانیم راندمان آن را تأیید کنیم و سرمایه‌گذاران را برای ورود به این حوزه متقاعد کنیم. کشور ما در ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز با خلأهایی مواجه است. بخشی از این زیرساخت‌ها را می‌توان از طریق تعاملات و شبکه‌های بین‌المللی تأمین کرد.

✅جسارت در تصمیم گیری مدیران می‌تواند منجر به انتخاب مسیرهای میانبر و تسریع در پیشرفت شود. برای این کار، نیاز است ابزارهایی برای پیش‌بینی فناوری‌ها و ارزیابی پیامدهای اجتماعی و اقتصادی آن‌ها در اختیار مدیران قرار گیرد. در حال حاضر، یکی از کمبودهای جدی در نظام فناوری کشور، فقدان امکان پیش‌بینی دقیق است.

سرمایه گذاری ۲۶ میلیارد دلاری دنیا بر هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۹

⭕️استاد ممتاز و مدیر موسسه علوم کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه اشتوتگارت در سخنرانی ویدیویی خود در چهاردهمین کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری ۲۰۲۵ گفت:

✅هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به کلیدی ترین فناوری توانمندساز قرن ۲۱ است و در سال ۲۰۱۹ شرکت ها موفق به جذب نزدیک به ۲۶میلیارد دلار سرمایه شدند که عدد بزرگی است.

✅هوش مصنوعی یک پدیده پیچیده و چند بعدی است،موضوعات مختلفی مانند طراحی با کمک هوش مصنوعی،هوش مصنوعی زاینده ، توکن هایی غیر قابل تعویض و مهندسی نرم افزار با هوش مصنوعی به آن مرتبط هستند و معتقدیم که هوش مصنوعی می‌تواند دو نقش داشته باشد، یکی نقش ایجاد کننده نوآوری و دیگری نقش تسهیل کننده نوآوری است ، نقش هوش مصنوعی در این دو مفهوم به ویژه در نحوه تاثیرگذاری بر نوآوری مهم است.

چالش دولتی ها در بهره گیری از قابلیت های هوش مصنوعی

⭕️وحید شاه منصوری رئیس مرکز تحقیقات و توسعه همراه اول در پنل تخصصی هوش مصنوعی در صنعت ؛ فرصت ها، الزام ها و تجربه‌های ایران که در هجدهمین کنفرانس و چهاردهمین‌کنفرانس بین المللی مدیریت فناوری و نوآوری گفت:

✅تلاش کرده ایم با صنعت ارتباط بگیریم. این بخش اکنون چند چالش اساسی دارد تا بتوانند از هوش مصنوعی استفاده کند و این در حالی است که لازمه هوش مصنوعی استفاده از دیتاهای یکپارچه است .

✅غالب بخش های صنعتی کشور ،دولتی است و بخش‌های دولتی آگاهی لازم را ندارد. ما در همراه اول به این نتیجه رسیده ایم با کمک دیتاها مشکلات را کم کنیم. همچنین باید در این زمینه فرهنگ‌سازی و آموزش انجام شود. دولت نباید واسطه گری کند اما برای صنعت باید فرهنگ سازی کند.

راه اندازی پردیس هوش مصنوعی در وزارت دفاع

⭕️سید مهدی فرحی معاون امور صنعتی و تحقیقاتی وزارت دفاع در پنل آینده پژوهی ؛ روندهای راهبردی جهانی و دورنمای فناوری کنفرانس مدیریت فناوری گفت:

✅هر ۱۰۰ روز یک فناوری متولد می شود و در ۲۰۳۰ هر ۲ماه یک فناوری ارائه خواهد شد و دنیا را متحول می‌کند و اگر ما از این فناوری ها عقب بمانیم شاید این عقب ماندگی قابل جبران نباشد.

✅در حوزه دفاعی ۱۸ فناوری را استخراج کردیم که از جمله مهمترین فناوری آینده دار و اثربخش هوش مصنوعی است.

✅پردیس هوش مصنوعی را در وزات دفاع راه اندازی کردیم و امیدواریم یک تحول اساسی در این حوزه در کشور ایجاد کنیم،هوش مصنوعی یک لوکوموتیوی است که به سرعت در حال حرکت است.

سدشکنی فناوری با توسعه نانو از سال ۸۲

⭕️دکتر رضا اسدی فرد، عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری در پنل «سیاست‌های نوآوری مأموریت‌گرا در حوزه فناوری نانو؛ الزامات و چالش‌ها» کنفرانس مدیریت فناوری و نوآوری گفت:

✅در سال ۱۳۸۲ با دستور رئیس‌جمهور وقت، ستاد نانو تشکیل شد. این اولین تجربه کشور در ایجاد نهادی مأموریت‌گرا تحت نظر نهاد ریاست‌ جمهوری بود. پیش از این، حوزه‌هایی مثل بیوتکنولوژی یا ژنتیک در وزارتخانه‌های مرتبط شکل گرفته بودند، اما این مدل، نوآوری جدیدی محسوب می‌شد.

✅با گذشت زمان، این مدل به قدری موفق بود که حتی رهبر انقلاب هم تاکید کردند علم و فناوری باید در سطح نهاد ریاست‌جمهوری مدیریت شود. این ایده در نهایت به تشکیل معاونت علمی و فناوری در سال ۱۳۸۵ انجامید. این معاونت به‌نوعی نهاد بالادستی ستاد نانو و سایر ستادهای فناوری شد.

✅یکی از نکات مهم درباره فناوری نانو این است که برخلاف تصور برخی، این فناوری محدود به یک یا چند حوزه نیست. همان‌طور که فناوری اطلاعات (IT) در تمام صنایع قابل استفاده است، نانو نیز به دلیل ماهیتش که با مواد و مهندسی مواد سر و کار دارد، در تمام صنایع کاربرد دارد.

مقالات مرتبط

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *