نشست مجازی نظام جبران خدمات اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات پژوهشی
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3078″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]به گزارش روابط عمومی انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران
نشست مجازی نظام جبران خدمات اعضای هیات علمی دانشگاهها و موسسات پژوهشی در تاریخ ۶ شهریور ماه برگزار گردید.
در ابتدای نشست، دکتر سید سروش قاضینوری ضمن خوشامدگویی و تشکر از عوامل برگزاری نشست به چالشهای مرتبط به تامین مالی و حقوق اعضای هیات علمی در شرایط افزایش تورم اشاره کردند.
همچنین رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران درخصوص اهمیت جایگاه انجمنها در بیان این چالشها و تجمیع نظرات خبرگان و نقش انجمن ها به عنوان مجموعه های مردم نهاد جهت انعکاس نظرات جامعه تخصصی اشاره نمودند که در این راستا در انجمن مدیریت فناوری و نوآوری برای تحقق این مسئله تلاشهای بسیاری صورت گرفته است.
دکتر علیرضا منادی، نماینده مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات ضمن ابراز خرسندی از برگزاری نشست در موضوع پرداخت حقوق اعضای هیات علمی دانشگاهها، به تصویب قانونی تحت عنوان بند سوم تبصره بودجه سال 1400 اشاره نمودند که طبق این قانون اعتباری برای همسانسازی حقوق اعضای هیات علمی وزارت علوم و تحقیقات با وزارت بهداشت در نظر گرفته شده که باعث افزایش 6 تا 18 میلیونی حقوقها شدهاست. رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات همچنین ابراز داشتند که حقوق تمامی اعضای هیات علمی در دانشگاههای سراسر کشور، به طور تقریبی دو و نیم میلیون تومان افزایش یافته است.
در بخش بعدی نشست، دکتر غلامحسین رحیمی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت عتف به مولفههایی مثل کمیت، کیفیت و اثربخشی در خصوص ارزشیابی حقوق و استخدام اعضای هیات علمی در نظام آموزش عالی اشاره کردند.
همچنین معاون تحقیقات و فناوری وزارت عتف به نکات مهمی از قبیل تقسیم حقوق استادان به دو بخش ثابت و شناور، تفکیک ارتقاء و ترفیع سالانه اعضای هیات علمی، تخصیص امتیازاتی به ایشان متناسب با شرایط جغرافیایی، توزیع مناسب مرتبههای استادان و امکان جذب نیمه وقت برخی از افرادی که اثربخشی بیشتری دارند.
در ادامه نشست دکتر طباطبائیان، رئیس پژوهشکده مطالعات فناوری در سه بخش نظرات خود را بیان نمودند. ایشان در بخش اول سخنرانی خود به این موضوع که شرایط فعلی معاش برای اعضای هیات علمی در ایران شرایط مناسبی نیست، اشاره کردند. در بخش بعدی درباره اقتصاد آموزش عالی و این مسئله که مشکلاتی هم از سوی دانشگاهها وجود دارد بیان نمودند و در بخش نهایی نگاهی به فرصتهای پیشروی نظام آموزش عالی کشور داشتند.
همچنین دکتر رضا نقی زاده، مشاور معاون تحقیقات و فناوری و رییس حوزه پژوهش و فناوری، ضمن اشاره به قراردادهای ارتباط با صنعت برای جبران عدم توازن پرداخت حقوق اساتید دانشگاههای مختلف و همچنین بر نظام گرنت در دنیا که مستقیما به نظام عملکرد اعضای هیات علمی مرتبط است، تاکید نمودند. و در پایان با اشاره بر چند نکته قابل نوجه جمع بندی نمودند:
1) حقوق فعلی با کشورهای منطقه و کشورهای دیگر فرق دارد و باید در طول زمان باید جبران شود، زیرا در غیر اینصورت منجر به مهاجرت اساتید با کیفیت می شود.
2) باید بپذیریم که تنوع دانشگاهها را به رسمیت شناخته و از دانشگاه یک شکل عبور کنیم.
3) بخشی از حقوق پرداختی به نظام عملکرد متصل شود. و شاخص های این نظام عملکرد مشخص باشد و نمی تواند در کل کشور یکسان باشد.
4) علاوه بر مسائل مالی غیرمستقیم، موضوع نظام گرنت به جد پیگیری شود تا اساتید بخصوص اساتید جوان انگیزه لازم برای تحول را داشته باشند.
در پایان این نشست مجازی با پرسش و پاسخ و تعامل میان شرکتکنندگان و سخنرانان نشست به پایان رسید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
پاسخها