روزسوم_ تابستان 1400 با خرد و کلان مدیریت فناوری و نوآوری

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3040″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]تابستان۱۴۰۰ با خرد و کلان مدیریت فناوری و نوآوری

🟢 روز سوم: گذارهای فناورانه

فاطمه سادات رحمتی مدیر اندیشگاه مهاد و پژوهشگر بنیاد توسعه فردا بوده و 13 سال سابقه فعالیت اندیشگاهی و سیاست پژوهی دارد. انجام پروژه‌های متعدد و تالیفات گوناگون در حوزه آینده پژوهی و سیاست علم و فناوری از سوابق ایشان است.
از جمله فعالیت‌های پژوهشی مرتبط با این دوره می توان به رساله دکتری او با موضوع «گذارهای پایداری» در حوزه انرژی و انتشار مقالات «مطالعات آینده و نقش آن در سیاست گذاری علم، فناوری و نوآوری»، «ره نگاشت: ابزار طراحی و اجرای سیاست های علم و فناوری» در ویژه نامه مجله سیاست علم و فناوری و مقاله «جستاری در تحلیل رویکرد مطالعات آینده جامعه ایران در پرتو نگرش نسل های آینده پژوهی» اشاره کرد.
ماندانا آزادگان مهر کارشناسی ارشد خود را در رشته مدیریت اجرایی، از دانشگاه علم وصنعت و دکترای خود را از دانشگاه تهران در رشته مدیریت تکنولوژی دریافت نموده است. در حال حاضر زمینه تحقیقاتی وی گذارهای فناورانه پایدار و همچنین فناوری های حوزه مالی است. ایشان در پروژه¬های پژوهشی مختلفی با مرکز پژوهش های مجلس و مرکز تحقیقات سیاست علمی همکاری داشته و تالیفات و مقالاتی عمدتا در زمینه مدیریت فناوری و سیاست گذاری علم و فناوری دارست. که در رابطه با موضوع این دوره می¬توان به مقاله “مبانی و نظریه های سیاست گذاری برای مدیریت گذارهای فناورانه” در ویژه-نامه سیاست علم و فناوری و مقاله “پیشرفتهای نظری در تبیین گذارهای فناورانه، با تاکید بر نقش رویکردهای فنی – اجتماعی” در سیاست¬نامه علم و فناوری اشاره نمود.

🔶 هدف دوره:
جامعه به طور فزاینده در سه سطح در حال پیچیده تر شدن است: سطح خود جامعه، سطح مشکلاتی که جامعه با آن مواجه است و سطح برخورد با مشکلات (حکمرانی). در گفتگوهای گذار، به مشکلاتی در سطح جامعه اشاره می شود که به سادگی قابل حل نبوده و راه حل های کوتاه مدت ندارند. این مشکلات، مشکلات مقاوم نامیده می شوند: بدون ساختار هستد، پیچیدگی بالایی دارند چرا که ریشه در ابعاد اجتماعی دیگری دارند، سطوح مختلفی داشته و بازیگران مختلفی با چشم اندازها، هنجارها و ارزش های ناهمگون درگیر آن هستند. راه حل های چنین مشکلاتی به صورت پیش فرض موجود نبوده و نیازمند رویکردهای جدیدتری هستند. گذارها، فرایندهای تغییر ساختار در (زیر) سیستم های اجتماعی همچون عرضه انرژی، سکونت، جابجایی، کشاورزی، سلامت و امثال آن هستند. بر این اساس لازم است در هرگونه برنامه ریزی معطوف به پایداری رویکردهای نوظهوری همچون گذار، که همزمان تحلیل گذشته نگر و آینده نگر را در بر دارند، مورد نظر قرار گیرند.

📑 سرفصل های دوره:

✔️ چالش های نوظهور پیش روی نوآوری، نیاز به رویکردهای جدید تغییر فناوری و معرفی مفهوم گذار
✔️معرفی مفاهیم پایه در مطالعات گذار شامل نظام اجتماعی فنی، رژیم، کنام های فناوری و بازار
✔️سیر مطالعات گذار و مفاهیم نوظهور در مطالعات حوزه گذار، مسیرهای گذار و رویکردهای مبتنی بر موقعیت و بستر گذار
✔️چارچوب های گذار شامل چشم انداز چند سطحی، مدیریت گذار، مدیریت راهبردی کنام، نظام نوآوری فناورانه

🗓 تاریخ: دوشنبه 10/06/1400
ساعت: ۱۶:۳۰ – ۱۸:۳۰

کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در وب سایت انجمن
🌐 www.iramot.ir[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

مقالات مرتبط

روز پنجم_تابستان۱۴۰۰باخرد و کلان مدیریت فناوری و نوآوری

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”3048″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_rounded”][vc_column_text]تابستان۱۴۰۰باخرد و کلان مدیریت فناوری و نوآوری 🟢 روز پنجم: سیاستگذاری عمومی و  حکمرانی نرگس نراقی کاندیدای مدیریت فناوری دانشگاه علامه…

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *